scoli_inchise_2012_6_februarie

Circa 84 la sută din unitățile de învățământ buzoiene au autorizație sanitară de funcționare emisă de Direcția de Sănătate Publică. Precizările vin din partea oficialilor din Inspectoratul Școlar Județean.
Potrivit unui raport al IȘJ Buzău, în județ, în anul şcolar 2015 – 2016, vor funcţiona 151 unităţi de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică ce vor avea în subordine 415 structuri. Unitățile de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică şi structurile subordonate acestora deţin în proporţie de 84% autorizaţie sanitară de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică, adică din 566 de unităţi, 481 unităţi au autorizatii, în timp ce 12 fiind în curs de obţinere a acestei autorizaţii după depunerea documentaţiei necesare.
Unitățile de învățământ care vor începe cursurile fără a deține autorizație sanitară de funcționare întâmpină diferite neajunsuri și probleme: de la lipsa apei potabile, până la wc-uri în curte ori alte aspecte ce îi împiedică pe inspectorii sanitari să elibereze autorizațiile de funcționare. Chiar și așa, respectivele școli ori grădinițe vor fi deschise și își vor primi elevii când clopoțelul va anunța debutul anului școlar 2015-2016.

În ceea ce privește unitățile de învățământ din orașul Buzău, primarul Constantin Boșcodeală dă asigurări că elevii vor fi primiți în bănci și vor învăța anul acesta în bune condiții, în această perioadă având loc ultimele pregătiri pentru un start cu dreptul în noul an școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here