Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean a făcut astăzi o conferinţă de presă în care a vorbit despre scandalul de la DGASPC. Este vorba despre trecerea a 65 de copii şi tineri care învaţă în şcolile speciale în plasament de urgenţă.

Preşedintele Consiliului Judeţean admite că directorul DGASPC este vinovat pentru cele întâmplate, însă insistă că vor trebui să plătească toţi cei care au participat la această acţiune. Mai mult decât atât, Petre Emanoil Neagu a declarat că la nivelul Consiliului Judeţean s-a constituit o comisie care va ancheta cazul şi va scoate la iveală vinovaţii.

„Am trimis înştiinţare încă din luna septembrie, că nu suntem de acord cu această măsură, cu luarea copiilor în aşa-zisa situaţie de urgenţă şi toată responsabilitatea, dacă se va întîmpla acest lucru, se va răsfrânge asupra conducerii. Motivaţiile au fost diverse. Încă înainte să izbucnească acest, să zicem, scandal, eu am avut o discuţie cu domnul director şi l-am întrebat foarte clar, dacă comisia respectivă a informat părinţii despre consecinţele care pot avea loc în urma preluării în centre pe această cale. Ei mi-au explicat că da, dar neavând nimic scris de la părinţi, oricînd, ei pot fi în culpă. În urma acestor evenimente, bineînţeles că se vor lua şi măsuri. Trebuie, însă, ca toţi cei care se fac vinovaţi de această situaţie să răspundă pentru faptele lor”, a declarat Petre Emanoil Neagu în conferinţa de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here