refacut catuneanu

Încă o tragedie aviatică în urma căreia și-au pierdut viața patru oameni, profesioniști desăvârșiți al cărui rol era de a salva oameni în suferință. în accidentul din județul Constanța, produs luni după amiază, și-a pierdut viața și buzoianul Petre Cătuneanu. Era pilotul elicopterului SMURD, prăbușit în lacul Siutghiol.
Petre Cătuneanu avea 47 de ani, lucra în Ministerul Afacerilor Interne de 10 ani şi avea 2.900 de ore de zbor. El era căsătorit, soția sa fiind profesor la Liceul de Nevăzători din Buzău, iar împreună aveau o fată studentă.

Petre Cătuneanu era un pilot experimentat care a manevrat elicoptere în condiții meteo extreme. Urmează ca o anchetă a specialiștilor să stabilească ce a produs tragedia.

”Elicopterele SMURD zboară cu piloţi cu experienţă. Pilotul comandant al elicopterului, de regulă, nu poate avea sub o mie de ore de zbor. Copilotul poate să aibă mai puţin, dar pilotul comandant trebuie să aibă de la un anumit număr de ore în sus, fiind intervenţiile foarte complexe şi pentru că se aterizează în locuri necunoscute. Aşa că pilotul, aici, nu avea cum să fie în afara regulei”, a declarat după tragedie Raed Arafat.

În același accident și-a mai pierdut viața copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, avea 42 ani, era căsătorit şi avea un copil minor. Copilotul avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe elicopter de tip EC 135, era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de şapte ani şi absolvise cursurile Şcolii Militare în urmă cu 18 ani.
Medicul Laura Vizireanu, de la SMURD Constanţa, avea 39 de ani.
Asistenta medicală, Gabriela Camelia Harton, avea 38 de ani şi lucra în cadrul SMURD din anul 2008.
Elicopterul SMURD s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol luni după-amiază, în jurul orei 16.10, după ce transportase un pacient cu embolie pulmonară de la Tulcea la Spitalul Judeţean din Constanţa şi se întorcea de la Aeroportul ”Mihail Kogălniceanu”, unde alimentase cu combustibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here