klaus scutaru

Fostul lider al PNL Buzău, deputatul George Scutaru, a plecat de la Cotroceni, după ce a fost eliberat din funcția de consilier prezidențial de către președintele Klaus Iohannis, dar întrebările privind ce se află în spatele gestului său rămân.
Subiectul este dezbătut și de jurnaliștii de la site-ul stiripesurse.ro, care susțin că plecarea lui George Scutaru nu ar fi nicidecum un pas înainte, așa cum se vehicula, respectiv numirea sa ca șef al Serviciului de Informații Externe. Conform acestor jurnaliști, ”nu ar fi semne că demiterea lui George Scutaru ar fi un pas înainte. Spre SIE. Ba chiar dimpotrivă.”
”Mai curând, în acest caz am asistat la un conflict în interiorul Palatului Cotroceni ai căror protagoniști au fost George Scutaru și gen Ion Oprișor. Un conflict instituțional în care președintele Iohannis i-a dat credit, în prima fază, lui George Scutaru și l-a tratat cu dispreț pe generalul Ion Oprișor. Pentru un militar, gestul lui Klaus Iohannis, președintele României și șeful CSAT, este echivalent cu o mustrare publică. Ceea ce a cam fost, iar Klaus Iohannis s-a dovedit a fi un om politic atent la semnificația simbolică a gesturilor ce însoțesc Puterea. Numai că în acest conflict, balanța s-a schimbat rapid: George Scutaru a fost demis, iar generalul Ion Oprișor pus în locul lui! Ceea ce înseamnă că cel care a trădat încrederea Președintelui României a fost George Scutaru. Devenit în 48 de ore un simplu particular”, scriu jurnaliștii de la stiripesurse.ro
Aceiași jurnaliști scriu că prin Parlament circulă o teorie incendiară: George Scutaru este implicat în două dosare penale și de aceea a fost demis de președintele Klaus Iohannis.
”. În primul dosar, George Scutaru ar fi fost turnat de președintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, în prezent arestat. Bîgiu le-a recunoscut procurorilor că o parte din cei 250.000 de euro, destinați mitei pentru fostul ministru de Interne, Cristian David, au ajuns și la Buzău. Al doilea dosar în care apare numele lui George Scutaru este ”Dosarul ASF”. Soția lui George Scutaru a fost sprijinită de Unchiu’ Rușanu să ajungă la ASF, iar ancheta procurorilor DNA ar putea să o prindă și pe ea în chingi”, scriu jurnaliștii din presa centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here