Motiv de îngrijorare pentru buzoieni. Sfârşitul de săptămână stă sub semnul vijeliilor. Meteorologii au emis o informare de vreme rea , valabilă de mâine de la ora 11 , până luni seară la ora 23. Fenomenele prezente în acest interval vor fi : instabilitate atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ.

Iată care este conţinutul informării:

În intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în cursul zilei de sâmbătă (09 aprilie), în jumătatea vestică a teritoriului şi în zonele de munte, iar începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică (09/10 aprilie), mai ales în regiunile sudice, centrale şi ulterior în cele estice. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, îndeosebi în zonele de deal şi de munte, 40…50 l/mp. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină.

Notă: Menţionăm că precipitaţiile prognozate pentru intervalul 08 – 11 aprilie 2016 în România pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar în concentraţii reduse.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here