Raul FLORESCU si Dorin BADULESCU

Partidul Național Liberal va continua lupta pentru introducerea votului prin corespondență la toate tipurile de alegeri. Este declarația copreședintelui PNL Buzău, Dorin Bădulescu,care a explicat într-o conferință de presă că partidul pe care îl reprezintă a repurtat o primă victorie, însă nu va opri lupta pentru introducerea votului prin corespondență la toate alegerile.
„PNL a susținut și derulat vreme de câteva săptămâni introducerea votului prin corespondență. Această lege a fost adoptată într-o formă mai puțin convenabilă și este un început care să ne dea speranțe pentru că legea nu este completă și prevederile ei nu se vor aplica decât la alegerile parlamentare. Noi vom continua demersurile pentru ca ea sa fie completă, adică să se aplice și la alegerile prezidențiale și la cele europarlamentare și de ce nu chiar la alegerile locale”, este de părere Dorin Bădulescu.
De asemenea, Bădulescu a spus că adoptarea noii legi este considerată o victorie a liberalilor, dat fiind că PSD nu a susținut nici un moment legea votului prin corespondență și tot ceea ce s-a realizat a fost la presiunea PNL și a populației.
„Am văzut și motivația domnului deputat PSD Gabriel Vlase care a justificat palid că această lege este un fel de lege pilot, ceea ce eu nu am auzit și nu cred ca trebuie să ne jucăm cu astfel de legi. Noi trebuie să facem legi pentru viitor care sa nu fie nevoie sa le modificam de 200 de ori ca până acum. Dacă vrem o legislație performantă, ea trebuie gândită, așezată și susținută ca atare, or explicația că pentru fiecare ciclu de alegeri ar fi caracteristici diferite, respectiv la prezidențiale ar fi vot în două tururi, nu văd de ce nu s-a făcut și pentru europarlamentare vot prin corespondență pentru că acest tip de alegeri este la fel ca cele parlamentare. Practic, au dorit blocarea acestui proiect astfel încât diaspora să nu poată vota. PNL va continua până când o astfel de legislație va fi valabilă pentru toate alegerile de acum încolo”, a conchis copreședintele PNL, Dorin Bădulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here