În weekend, poliţiştii buzoieni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai tuturor instituţiilor cu atribuții de control, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19, la activităţile de verificare participând peste 400 de efective.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului public rutier de persoane şi respectarea regulilor sanitare de către pasageri şi conducătorii auto, verificând peste 50 de mijloace de transport public, dintre care 30 de mijloace de transport în comun.

„Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 70 de societăți comerciale, 100 de locaţii de interes, fiind legitimate şi verificate totodată peste 3500 de persoane.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 110 sancţiuni contravenţionale în valoare de 42.000 de lei, din care 83 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie şi 9 sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, toate conform Legii 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cadrul acţiunilor, forţele de ordine au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, in toate spaţiile publice închise/deschise cât şi toate celelalte interdicţii impuse de starea de alertă.

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive, aniversări, petreceri private etc.) este interzisă, circulaţia persoanelor în intervalul orar 23.00 – 05.00 este restricţionată, cu anumite excepţii, iar purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie în toate locurile publice. În situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Poliţiştii buzoieni recomandă cetăţenilor să respecte regulile şi să nu se expună la riscuri.

Exemple:

*În data de 9 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Mărăcineni în cadrul activităţilor de verificare a respectării normelor sanitare în mai multe locaţii de pe raza de compentenţă, au constatat faptul că în incinta a doi operatori economici (restaurante), erau în desfăşurare două evenimente private (botez şi aniversare), unde participau 45, respectiv 27 de persoane. Având în vedere că organizarea de evenimente private este interzisă în actualul context epidemiologic, administratorii celor două societăţi au fost sancţionaţi conform Legii nr. 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

*În data de 9 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au efectuat controale la mai multe societăţi comerciale de pe raza municipiului Buzău.

Astfel, poliţiştii au constatat că în incinta locației unui operator economic, activitatea nu respecta măsurile de protecţie individuală. Operatorul economic a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi, totodată, a fost înştiinţat Inspectoratul Teritorial de Muncă  Buzău.” , se menționează într-un buletin informativ transmis de Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here