paraschivescu
Poliția Buzău face lumină în cazul celor trei rețineri din redacția Atac de Buzău. Printr-un comunicat remis sâmbătă, comanda IPJ Buzău, dezvăluie cum indivizii acționau în județ pentru a face rost de bani.
Ei dădeau telefoane primarilor dar și oamenilor de afaceri cărora le cereau bani, bunuri și chiar mașini pentru a nu apărea în paginile săptămânalului într-o manieră proastă, defăimătoare. Paraschivescu, nevasta lui Oana Galanton și redactorul Doru IUgau, ajunseseră până acolo încât să ceară mașini de la cei pe care încercau să-i șantajeze.
Iată comunicatul remis sâmbătă de IPJ Buzău.

„Doi bărbați și o femeie sunt bănuiți că, începând cu toamna anului trecut, ar fi șantajat mai multe persoane din Buzău cărora le-ar fi solicitat remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum și obținerea de foloase personale.
La data de 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul I.P.J. Buzău şi I.P.J. Argeş au efectuat cinci percheziţii domiciliare în municipiile Buzău, Bucureşti şi Piteşti, la locuinţele a trei persoane, doi bărbați și o femeie, bănuite de comiterea infracţiunii de şantaj.

Din locuinţele percheziţionate au fost ridicate terminale de telefonie mobilă cu cartele SIM, laptop-uri, unităţi centrale și înscrisuri cu valoare probantă în cauză.

De asemenea, la aceeași dată, polițiștii au surprins-o în flagrant delict pe femeie imediat după ce primise 500 lei de la un bărbat pe care este bănuită ca l-ar fi șantajat.

Cei trei sunt bănuiți că, începând din vara anului 2014, ar fi amenințat bărbatul șantajat cu publicarea unor informații defăimătoare, dacă acesta nu acceptă remiterea a 1000 lei/lunar, sub forma plăţii unui contract.

De asemenea, aceștia sunt bănuiți că, în cursul lunii septembrie 2014, tot prin amenințarea cu publicarea unor informații defăimătoare, i-ar fi solicitat unei alte persoane remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum și obținerea de foloase personale.

Din 2014 până în prezent, cei trei sunt bănuiți că ar fi şantajat alte șase persoane din județul Buzău, prin aceeaşi metodă.

După administrarea probatoriului, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore a doi bărbați, de 32 și 33 de ani și a femeii, de 28 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. La data de 17 octombrie a.c, cei în cauză urmează a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii din cadrul I.P.J. Buzău continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în cauză.”
Surse din rândul anchetatorilor spun că printre cei pe care au încercat să-i șantejeze sunt primarul din Poșta Câlnău, Sorin Munteanu, dar și fostul deputat PSD, Marian GHiveciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here