In ultima perioada, efective de politisti locali, din cadrul Politiei Locale Buzau, au actionat pe raza municipiului Buzau, in zona DN2 (Pasarela Nehoiasu – Hanul lui Tinta), pentru prevenirea si combaterea depozitarii necontrolate a deseurilor rezultate din demolarea constructiilor, a gunoiului menajer si a resturilor vegetale.

Serviciul Gospodarire Urbana si Protectia Mediului din cadrul Primariei municipiului Buzau, a luat masuri pentru salubrizarea zonei.

„Cu aceasta ocazie au fost avertizati toti proprietarii de terenuri din acea zona conform prevederilor, OUG 195/2005, privind protectia mediului, art. 96, alin. 1, pct. 10, avand obligatia de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcţional, în special a celor situate de-a lungul căilor de comunicaţie rutiere. Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei (RON) la 6.000 lei (RON), pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei (RON) la 50.000 lei (RON), pentru persoane juridice.
Politistii locali, actioneaza si in zona str. Transilvaniei – DN 10, pentru prevenirea si combaterea depozitarii necontrolate a deseurilor rezultate din demolarea constructiilor, a gunoiului menajer si a resturilor vegetale pentru stoparea acestui fenomen
Politia Locala Buzau, a derulat o serie de verificari pentru nerespectarea depozitarii necontrolate a reziduurilor de orice natura, ocazie cu care au fost constatate si aplicate un nr. de 47 sanctiuni contraventionale, in conformitate cu prevederile HCL 326/2017, art. 2, alin. 1, lit. v – prin care cetatenii au obligatia de a nu depozita în alte locuri decât în locurile special amenajate (la platforma de gunoi) gunoiul menajer, gunoiul rezultat de la animale, pământul, deşeurile şi reziduurile de orice natură. Nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 2 alin. (1) se sancţionează contravenţional cu avertisment sau amendă cuprinsă între 500 – 1.000 lei.”, se arată în comunicatul de presă remis de Direcţia de Poliţie Locală Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here