contrabanda tigariUn politist din Bucuresti, suspectat că depozita ţigări de contrabandă la locuinţa mamei sale pentru a le vinde ulterior, a fost prins de poliţiştii din Buzău când transporta peste 1.100 de pachete de tigari. În urma efectuării a nouă percheziţii, au mai fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 4.300 de de pachete, precum şi bani suspectaţi a proveni din comercializarea ilegală a ţigaretelor.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, în cooperare cu specialişti D.G.I.P.I., au documentat activitatea infracţională a unui grup format din patru membri, două femei şi doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 55 de ani.

În dimineaţa zilei de 13 martie a.c., poliţiştii buzoieni au oprit în trafic, pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, un autoturism condus de unul dintre suspecţi (un bărbat de 30 de ani), care transporta în scop de comercializare 1.100 pachete de tigari de diferite mărci provenind din Republica Moldova.

La scurt timp după momentul prinderii, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Buzău au efectuat, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău, nouă percheziţii domiciliare şi asupra unor autoturisme, în urma cărora au identificat şi ridicat în vederea cercetărilor 86.260 de ţigarete de diferite mărci, marcate cu banderole de provenienţă moldovenească, ucraineană şi fără banderole de marcaj, precum şi 4.384 de lei.

Din cercetările efectuate până în prezent de poliţişti, a rezultat că bărbatul de 30 de ani, poliţist la o secţie din Capitală, se aproviziona cu ţigarete de pe raza municipiilor Bucureşti şi Galaţi şi le depozita apoi la domiciliul mamei sale, în vârstă de 51 de ani, din Buzău, de unde erau comercializate prin intermediul altor persoane către diverşi beneficiari de pe raza judeţului Buzău.

Poliţiştii de investigare a fraudelor au luat măsura reţinerii împotriva bărbatului de 30 de ani şi a femeii de 51 de ani.

Cercetările continuă, urmând a se solicita organelor fiscale stabilirea prejudiciului cauzat bugetului de stat prin activităţile ilicite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here