În urma activităţilor desfăşurate în ultimele 72 de ore de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră, au fost aplicate peste 600 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind în cuantum de peste 146. 000 lei.

264 dintre sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 69 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 43 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, iar alte 94 pentru opriri sau staţionări neregulamentare, precum şi pentru alte abateri constatate în trafic.

Împotriva a 5 conducători auto sancţionaţi din cauza vitezei, a fost luată şi măsura tehnico – administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză – 160 km/h – a fost înregistrată de aparatele radar care au acţionat pe DN 2 E85 în localitatea Poşta Câlnău, la volanul autoturismului fiind depistat un şofer de 31 de ani, din Focşani.

Poliţiştii au reţinut permisele a 22 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii, iar 64 de pietoni au fost sancţionaţi pentru că au ales să traverseze neregulamentar.

De asemenea alte 19 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorităţii auto dar şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.

Totodată poliţiştii au întocmit 5 dosare penale pentru conducerea autovehiculelor sub influenta alcoolului şi pentru conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere. Cea mai mare alcoolemie, de 1.16 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 29 ani, din localitatea Zărneşti, depistat la volanul unui autoturism pe raza aceleiaşi localităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here