interfon2

Polițiștii continuă seria acțiunilor menite a-i descuraja pe hoți, pe de-o parte,iar pe de altă parte pentru a-i face pe buzoienii de bună credință să fie vigilenți pentru a nu cădea pradă infractorilor.
Astfel, în decursul zilei de miercuri, zi dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, poliţiştii au desfășurat acțiuni stradale în zonele aglomerate pe linia prevenirii infracțiunilor de furt din locuințe, de și din auto sau din buzunare și bagaje.
Oamenii legii au acționat în parcările din zona marilor centre comerciale, în pieţe și alte locuri aglomerate iar reprezentanții asociaților de proprietari au discutat cu polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității în cadrul unui seminar privind prevenirea infracțiunilor de furt din locuințe.
Polițiști și administratori ai asociațiilor de proprietari au efectuat demonstrații privind utilizarea corectă a interfonului, polițiștii reamintind buzoienilor să nu mai răspundă solicitărilor necunoscuţilor care sună la interfon pentru a li se permite pătrunderea în bloc.
Cetățenii care au dat dovadă de vigilență au primit diplome din partea polițiștilor.
În mediul rural au fost desfășurate caravane de informare privind măsurile de protecție pe care le pot adopta cetățenii pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt.
Joi, 1 octombrie, este ziua prevenirii criminalității organizate iar polițiștii vor organiza dezbateri cu elevi, părinţi şi profesori, vor difuza filme educative în şcoli iar în cadrul acestor întâlniri, poliţiştii vor face recomandări pentru prevenirea traficului de persoane, consumului şi traficului de droguri şi criminalităţii informatice.
La ora 10.30, în Galleria Mall Buzău se va lansa campania destinată securității ciberneticii, campanie derulată la nivelul statelor Uniunii Europene, inițiată de E.N.I.S.A. (European Union Agency for Network and Information Security) care are ca scop prevenirea victimizării minorilor și a comiterii de infracțiuni de către aceștia în mediul on-line.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here