plante
Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Buzău au descins la sediul unei societăţi comerciale cu profil comercializarea de produse de protecţia plantelor, dar şi la locuinţele a doi bărbaţi de 31, respectiv 64 de ani, ambii din comuna Glodeanu Sărat. În urma acţiunii au fost descoperite substanţe de origine necunoscută.
Mai exact, la percheziţiile efectuate la cele trei locaţii, au fost găsiţi 87 recipienţi, în cantitate totală de 49 kilograme şi 54 litri, conţinând produse de protecţia plantelor ce prezentau etichete cu instrucţiuni în limbile germană şi spaniolă pentru care reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta certificate de omologare sau documente de provenienţă. De asemenea, au fost găsite 15 flacoane cu produse de protecţia plantelor ce nu prezentau elementele de siguranţă specifice produselor originale, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora, precum şi alte trei flacoane ce aveau etichete fără elemente de siguranţă reprezentând o substanţă neautorizată la comercializare.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate pentru culturi destinate comercializării” faptă prevăzută şi pedepsită de ordonanţa privind protecţia mediului şi „falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.
Toate produsele depistate în locaţiile verificate de poliţişti au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here