Un tanar este adus la audieri la sediul DIICOT Timisoara, luni, 20 ianuarie 2014. Politisti si procurori DIICOT Timisoara desfasoara, luni, opt perchezitii la Timisoara si alte opt la Craiova, la persoane suspectate de trafic de canabis si etnobotanice. ADRIAN PICLISAN / MEDIAFAX FOTO

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Dâmboviţa, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic şi consum de droguri de risc. Două persoane au fost reţinute după ce au fost prinse în flagrant delict.

La data de 14 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, cu suportul Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au prins în flagrant delict, în municipiul Târgovişte, doi tineri de 20 şi 28 de ani, în timp ce comercializau droguri de risc.

Ulterior, poliţiştii au descins la domiciliile celor doi, fiind descoperite şi ridicate aproximativ 20 de grame de cannabis, un cântar electronic, două grindere, un laptop, 4 telefoane mobile, 60 de lei şi mai multe arme albe.

Pentru destructurarea grupării infracţionale din care făceau parte, astăzi, 15 februarie, poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sprijiniţi de cei de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmboviţa, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, la locuinţele membrilor grupării.

Din cercetări a reieşit că persoanele fac parte dintr-un grup infracţional specializat în traficul, comercializarea şi consumul de droguri de risc.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 30 de grame de cannabis şi seminţe de cannabis, 3 cântare electronice de precizie, 6 grindere, mai multe recipiente cu resturi vegetale, 12 telefoane mobile, un revolver şi un cartuş, precum şi 3.500 de lei şi 100 de euro.

12 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmboviţa pentru audieri. De asemenea, au fost puse în executare alte 38 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de consum ilicit de droguri.

La activităţi au participat luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here