O analiză efectuată de Poliția Rutieră arată că, în perioada ianuarie 2013 – septembrie 2018, pe tronsonul E 85, au avut loc 38 de accidente, dintre care 19 grave, soldate cu 10 morți, 20 de răniți grav și alte 27 de victime cu răni ușoare. Bilanțul la zi este și mai grav. Au fost motivele pentru care Serviciul Rutier din cadrul I.P.J. a solicitat responsabililor de la Drumuri Naționale să dispună noi măsuri de sistematizare.

Unul dintre punctele nevralgice este tronsonul între intersecția DN 2 E 85 cu DJ 203 K până la Potârnichești, unde în ultimele șase luni au avut loc mai multe accidente, unele mortale, pe fondul depășirilor periculoase și al pătrunderii pe contrasens. Și ieri, pe drumul spre Potârnichești, s-a produs un eveniment în care au fost implicate patru mașini, fiind rănite patru persoane. Și această zonă este trecută în solicitarea privind montarea de separatoare de sens.

Nu în ultimul rând, tot pentru că s-au produs mai multe evenimente rutiere, la Drumuri Naționale a fost făcută o informare cu privire la necesitatea amenajării de limitatoare de viteză înainte de rondul de la Autorolla, pe sensul de mers Rm. Sărat – Buzău.

În adresele transmise de Serviciul Rutier către Secția de Drumuri Naționale se specifică și faptul că trecerile de pietoni de pe DN 2 E 85 să fie revopsite în galben sau roșu, pentru o mai bună vizibilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here