Un politist completeaza un proces verbal, in timpul unor controale efectuate de Politia Rutiera, vineri, 30 august 2013, in Craiova. TIBI BOLOGH / MEDIAFAX FOTO

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 225 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute 18 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de circulaţie pentru diferite perioade de timp.

Ieri, în cadrul activităţilor desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, echipajele de poliție rutieră au acționat pe principalele artere ce tranzitează județul Buzău, fiind aplicate 101 de sancțiuni contravenționale și reținute 13 permise de conducere șoferilor care au apăsat prea mult pedala de accelerație.

Cea mai mare viteză – 173 km/h, a fost înregistrată în cazul unui şofer de 34 de ani, din Iași, depistat la volanul autoturismului pe DN2 E85 în afara localității Racovițeni.

În cadrul activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră, au fost efectuate aproximativ 100 de testări alcoolscopice fiind indicate valori peste zero în cazul a trei conducători auto.

În funcţie de valoarea indicată de aparatele etilotest, într-un caz s-a luat măsura sancţionării contravenţionale şi a reţinerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, fiind vorba de o concentraţie alcoolică de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ceilalți doi șoferi scoși din trafic au avut concentrații alcoolice de 0,74 mg/l respectiv 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Valoarea cea mai mare a fost constatată în cazul unui bărbat de 41 de ani din Cernătești, care a fost oprit de un echipaj rutier care acționa pe Șoseaua Nordului, în jurul orei 17.30.

Un alt dosar penal a fost întocmit de polițiști după ce au depistat la volanul unui autoturism un bărbat din Săgeata care nu figurează în evidența deținătorilor de permise de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here