Polițiştii buzoieni vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță, de zilele libere din perioada următoare.

Peste 950 de poliţişti vor acționa pe durata minivacanţei pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

Astfel, în perioada 15 – 19 august a.c., aproximativ 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, fiind constituite dispozitive suplimentare în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pe drumurile publice, în zona de desfășurare a evenimentelor publice, pe principalele drumuri naţionale şi judeţene şi pe traseele de acces către zonele turistice.

Pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi zilnic, în medie, 10 aparate radar.
Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc.

Recomandări pentru conducătorii auto: Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.
Respectaţi regimul legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here