Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au derulat în anul care s-a încheiat activităţi de amploare în baza acţiunilor naţionale „Foc de artificii 2015”, „Cinegetic”, „Armurier 2015”, „Fitos I”, , precum şi în cadrul altor planuri de măsuri specifice. Conform bilanțului, la finalul acestor acțiuni, polițiștii au constatat în 2015, 112 infracţiuni, ponderea deţinând-o infracţiunile privind regimul materiilor explozive.
Au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale şi au fost ridicate în vederea confiscării 53 de arme dintre care 29 letale şi 24 neletale. De asemenea s-a confiscat cantitatea de 1.053 de cartuşe.
Totodată, a fost luată măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii letale în 127 de cazuri iar în 8 situații a fost luată măsura suspendării dreptului de deţinere port şi folosire arme (patru pentru arme letale şi una pentru arme neletale).
În perioada sărbătorilor de iarnă, au fost ridicate în vederea confiscării 31.250 de articole pirotehnice, cele mai multe dintre produsele respective fiind din clasa a III-a.
” Analiza indicatorilor statistici în domeniu evidenţiază în continuare faptul că judeţul Buzău nu reprezintă o piaţă ilegală pentru operaţiuni cu arme şi muniţii, fenomenul având un caracter izolat, cu manifestări simple, fără pericol social în anul 2015 nefiind înregistrate evenimente în care au fost folosite arme de foc”, transmite comanda IPJ Buzău într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here