Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” continuă promovarea modelelor profesionale. De această dată, oficialii unității de învățământ militar de la Boboc îl prezintă pe maistrul principal Gheorghiță Dragomir. 

A fi militar înseamnă mai mult decât a purta o uniformă frumoasă. În primul rând, este vorba despre o frumusețe a caracterului, despre imperativul unei conduite morale și fizice impecabile și mai ales despre constanta acestora.

Printre cei care au ales să „servească patria” și să se alinieze la valorile și principiile Armatei României, se numără și maistru militar principal Gheorghiță Dragomir, împuternicit maistru militar de comandă al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”. Membru de bază al colectivului școlii, omul care răspunde prompt oricărei sarcini și provocări profesionale, domnul maistru este considerat de către toți colegii drept un adevărat profesionist și un om respectabil, al cărui comportament și atitudine merită doar cuvinte de laudă și respect.
Ca în majoritatea cazurilor, dorința de a intra în rândul ostașilor și-a făcut apariția la vârstă fragedă, în copilărie. Bunicul din partea mamei, luptător în Al Doilea Război Mondial, în poveștile de la gura sobei, i-a descris în cuvinte glorioase viața soldatului, singurul dispus să se sacrifice pentru binele comun. De asemenea, locuind aproape de platforma Boboc, în satul Căpățânești, comuna Mărăcineni, își imagina că se află la carlinga unui avion militar.

Deoarece visul unei dorințe neîmplinite nu i-a dat pace, în 1996 a fost printre primii admiși la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” din Pitești.

Mi-am ghidat întreaga viață după deviza că trebuie să dai mereu tot ce ai mai bun, să nu te abați de la drumul tău niciodată, să te perfecționezi încontinuu. Acest spirit întreprinzător a fost mereu însoțit de loialitate și sinceritate și astfel am ajuns la un echilibru pe toate planurile.

În 1999 a absolvit cursurile școlii militare pe primul loc, dintre cei 18 colegi, în arma Comunicații și informatică, specialitatea Tehnică de comunicații. Prima repartiție a fost la Brigada 282 Mecanizată „Unirea Principatelor” din Focșani, unde a fost încadrat până în anul 2004. În perioada următoare a lucrat în cadrul Batalionului E.W. și S.I.G.I.N.T din Buzău, până în 2010. Din 2010 până în 2015 a fost încadrat la Brigada de informații militare. Din 2015 este integrat în colectivul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene, prima funcție fiind de maistru militar de stat major, apoi de șef compartiment Comunicații și informatică.

După cei 22 de carieră militară și obținerea gradului de maistru militar principal consider că sunt în măsură să afirm că fac parte dintr-un grup select al oamenilor împliniți atât pe plan profesional cât și familial.

Pasiunea și dăruirea pentru viața cazonă i-a fost insuflată și unicului său fiu, care în prezent urmează cursurile Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung, în anul II de studiu. Sunt de părere că tinerii trebuie să fie perseverenți, deschiși la tot ceea ce este nou, să pornească în carieră cu încredere și astfel, misiunile ce le vor avea de îndeplinit vor putea fi ușor de gestionat.

Dintre realizările și recunoașterile profesionale ale domnului maistru militar principal, enumerăm câteva: Semnul onorific „În serviciul patriei” pentru 15 ani de activitate; Veteran; Emblema de onoare a Forțelor Aeriene; Emblema de merit „În serviciul Armatei României”, clasa a III-a; Semnul onorific „În servicul patriei” pentru 20 de ani de activitate.
Pentru devotamentul și spiritul de echipă de care dați dovadă în fiecare zi, pentru disponibilitate și dăruire, vă mulțumim domnule maistru! Vă dorim să aveți parte, în continuare, de multe realizări profesionale și personale! , este mesajul-promovare postat pe pagina de facebook a instituției militare de învățământ. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here