Ca ar trebui sa cunoasca legile despre care scriu zilnic, nu mai incape vorba, dar ca trebuie sa nu se abata de la ele – asta e alta poveste. Reporteri si cameramani, de meserie, de loc din Buzau, aflati in somaj, si totusi indemnizati in baza drepturilor de autor.

Dezvaluirea vine de la directorul AJOFM Buzau care, cu regret, pentru fapta colegilor nostri de breasla, spune ca declaratia lunara pe proprie raspundere in baza careia este platit un somer, a fost data si de jurnalisti.

Insa dupa toate verificarile in bazele de date ale AJOFM s-a dovedit ca era mincinoasa. Iar acum, le vine randul sa dea socoteala. Din fericire doar una financiara. Mai bine zis trebuie sa returneze sumele primite necuvenit. Cum bine este cunoscut in presa locala buzoiana, anumiti patroni obisnuiesc sa angajeze colaboratori pe care-i platesc cu sume variabile in functie de prestatii. Cum banii sunt putini, criza e mare, ce si-au spus jurnalistii someri? Mai muncim, mai luam un ban si poate nu vede nimeni. Valeriu Dimciu, directorul AJOFM, spune ca in total de la inceputul anului, 12 persoane au beneficiat si de indemnizatia de somaj si de drepturi de autor. Suma totala ce trebuie rambursata, fie in transe, fie integral este de 9.500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here