O evadare din rutina cotidiană, într-un colţ de Rai. Asta şi-au dorit cele aproape 100 de persoane, familii din oraşul Buzău dar şi turişti de pretutindeni, când au dat curs unei invitaţii pe Facebook de a petrece weekend-ul pe un domeniu boieresc din satul Răteşti.

Cei prezenţi au schimbat idei, au degustat vinuri din zonă şi au mâncat pe săturate preparate boiereşti, reinterpretate de gazdele brunch-ului. La loc de cinste s-a aflat cel mai nou produs românesc recunoscut în Uniunea Europeană: cârnaţii de Pleşcoi.

Curtea conacului Grigorescu, din Răteşti, a fost neîncăpătoare încă de la primele ore iar mesele întinse le-au atras imediat atenţia pofticioşilor. Domeniul a devenit un mic orăşel al distracţiei. Într-o parte, oamenii socializau cu câte un pahar în mână ori admirau expoziţiile de produse tradiţionale, copiii se jucau în altă parte iar într-un alt colţ se frigea la proţap un purcel de câteva zeci de kilograme.

Pentru ca gustul şi aroma preparatelor boiereşti să fie maxime, ele trebuie însoţite de un vin pe măsură. Doritorii au primit chiar şi lecţii cum să combine licorile de la singurul somelier buzoian, Liviu Birceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here