Autoritățile județene vin cu lămuriri pentru locuitorii comunelor din jurul orașului Buzău, în contextul în care s-a înțeles că localitățile din jurul municipiului ar fi în zonă metropolitană, iar persoanele domiciliate în aceste zone nu ar avea nevoie de declarație pe proprie răspundere. Prefectura a venit cu lămuriri.

„❗️ IMPORTANT

📌 Potrivit Hotărârii nr 25/18.05.2020, emisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru deplasarea în afara localității/zonei metropolitane este nevoie de legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de anagajator ori de completarea unei declarații pe proprie răspundere.

📌 Conform prevederilor Legii 351/2001, municipiul Buzău și împrejurimile NU reprezintă zonă metropolitană. Prin urmare, buzoienii care domiciliază în altă localitate și se deplasează în Buzău TREBUIE să completeze declarația pe proprie răspundere sau să prezinte, la solicitarea personalului instituțiilor abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator.” , se menționează pe site-ul Prefecturii Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here