GhiveciuDupa ce zilele trecute Marian Ghiveciu a uimit pe toata lumea cu o abordare extrem de tehnica a problemei concentratiei de nitriti si nitrati din apa consumata de populatie, Cezar Preda l-a provocat astazi pe deputatul PSD la… lectura. Mai exact, liderul PDL il roaga pe Ghiveciu sa citeasca ce a scris in comunicatul privind initiativa legislativa depusa in Parlament, prin care se prevede ca pe sticlele de apa plata sa fie trecuta concentratia de nitriti si nitrati.

Cand il mai invitati pe Ghiveciu in emisiuni incercati sa faceti acel exercitiu cu profesoara de romana si anume sa-i dati sa citeasca ce a scris. Va garantez ca nu va fi in stare. O sa va citesc eu si sa-mi spuneti daca din punctul dvs de vedere exista in capul lui Ghiveciu un asemenea vocabular”, a declarat Cezar Preda.

În comunicatul semnat de deputatul Marian Ghiveciu se arata ca: ”Nitritii si nitratii sunt componenti naturali ai solului, proveniti din mineralizarea substantei azotate de origine vegetala sau animala datorata, în primul rând microorganismelor existente în sol. De asemenea, nitritii produc cancerul sistemului limfatic, au acțiune inhibitoare asupra glandei tiroide, inhiba transformarea carotenilor în vitamina A, fapt care reduce cantitatea de vitamina A din ficat (…) in combinație cu aminele, nitritii formeaza nitrozamine cu actiune bazica, teratogena, mutagena si cancerigena la diferite specii de animale, pasari, peste si mai ales la om.”

[audio:http://jurnaluldebuzau.ro/wp-content/uploads/2011/04/ghiveciu.mp3]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here