boboteaza_003_30476300
Fețele bisericești din Buzău fac pregătiri pentru procesiunea de Bobotează care va avea loc în ziua de 6 ianuarie. Potrivit unei informări, miercuri, buzoienii sunt aşteptaţi să participe la Sfânta Liturghie, după care, la ora 11.45 se va porni în procesiune, din faţa Catedralei Municipale „Sfântul Sava”, până la malul râului Buzău, împreună cu preotul paroh şi protoiereul Proteriei 2 Buzău, Florentin Duca, părintele Mihail Milea şi părintele Dimian Aurelian.
La malul apei Buzăului, unde a fost martirizat, cu peste 1600 de ani în urmă, Sfântul Sava Gotul, unul dintre primii martiri creştini ai neamului, se va face mai întâi o slujbă religioasă de sfinţire a râului şi a apei din cisternele Armatei, cu Aghiasmă Mare, după care, conform tradiţiei, Sfânta Cruce va fi aruncată în apa Buzăului pentru a fi scoasă de tinerii temerari. Aghiasma Mare va fi împărţită, după slujbă, celor care participă la procesiune. Cei care vor să vină direct la apa Buzăului sunt aşteptaţi la ora 12.30, când va începe slujba de sfinţire a apei pe malul Buzăului.
Ca şi în anii precedenţi, pe traseul către râul Buzău, alături de buzoienii care vor participa la procesiune se vor afla echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei pentru desfăşurarea procesiunii în siguranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here