Preotul Mihail Milea a venit pe picioarele sale la Urgenţele Spitalului Judeţean Buzău, acuzând dureri în piept. Medicii de aici au constatat că suferise un infarct acut. Starea generală a părintelui Milea era una bună, dar s-a luat decizia trimiterii sale la Spitalul Fundeni din capitală.

Preotul Milea se simte bine, dar va rămâne internat. Medicii vor decide dacă îl vor supune unei intervenţii chirurgicale pentru montarea unui stent cardiac.

Preotul Mihail Milea s-a născut pe 23 aprilie 1958, la Câmpeni, judeţul Buzău. Este preot, profesor la Seminarul Chesarie Episcopul din Buzău şi doctor în Teologie. Părintele misionar are în portofoliul creaţiilor sale nu numai proiecte sociale, ci şi edificii sau instituţii culturale. Cel mai important proiect iniţiat de el este Catedrala Sfântul Sava, sfinţită pe 8 decembrie 1991, clădire ce rivalizează cu catedrala Arhiepiscopală. Lăcaşul grandios are, la demisol, „Bisericuţa copiilor”, destinată în primul rând celor mici, deasupra căreia se află biserica ce poartă hramul Sfântului Sava. La 12 aprilie, 1993, a creat Fundaţia pentru copii ”Sfântul Sava”, în 1998, a inaugurat Şcoala de arte şi meserii pentru copii din familii defavorizate care nu aveau posibilitatea să urmeze un liceu, în 2004, a amenajat Centrul de urgenţă pentru primirea victimelor violenţei în familie, în parteneriat cu Primăria Buzău, iar în 2006, a creat tabăra pentru copii şi tineri de la Maliuc, judeţul Tulcea. A deschis, în 2009, Centrul de formare profesională, ca urmare a desfiinţării şcolilor de arte şi meserii, iar din 2012 lucrează la proiectul ”Savaliada”, care constă în transformarea unei unităţi militare dezafectate într-un centru socio-medical multifunctional. Preotul Mihail Milea s-a dedicat copiilor la fel de mult cum a făcut-o pentru vârstnici. La trei ani după Revoluţie, a înfiinţat Fundaţia pentru copii ”Sfântul Sava de la Buzău”, o organizaţie neguvernamentală creştină, cu scop filantropic, aflată sub patronajul spiritual al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei. Proiectele sale au început cu o cantină socială pentru copiii străzii şi pentru copiii aflaţi în dificultate. Ulterior, acestea s-au extins pentru a răspunde cât mai mult nevoilor variate ale beneficiarilor. Astfel, în vederea calificării într-o meserie, a fost înfiinţată la sediul Fundaţiei o Şcoală de Arte şi Meserii, cu triplă specializare: croitorie, tâmplărie şi agricultură.

Preotul Mihail Milea este cunoscut şi pentru atitudinea socială pe care nu se fereşte să o afişeze prin cărţi, articole de presă sau bloguri. A lansat şapte volume de carte, în paginile cărora tratează atât subiecte religioase cât şi sociale, nu de puţine ori mesajul vorbelor sale fiind unul critic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here