Marcel Ciolacu a declarat, marţi, după ce moţiunea de cenzură a fost respinsă, că acum Guvernul şi Viorica Dăncilă trebuie să dea dovadă de mai multă transparenţă. Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că este nevoie de o remaniere guvernamentală sau chiar de o restructurare, conform Mediafax.

„Moţiunea nu a reuşit. Din punctul meu de vedere a fost o şansă unică pentru opoziţie pentru că au reuşit să se strângă toţi. A fost cea mai strânsă moţiune, dar să ţinem cont de voturile lejere faţă de aşteptările opoziţiei. Eu recunosc în continuare greşelile făcute şi sper să nu le mai facem. Aş enumera începând cu schimbarea Guvernului Grindeanu, schimbarea Guvernului Tudose. Ar fi fost total anormală acum schimbarea Guvernului Dăncilă. Din punctul meu de vedere acum întreaga responsabilitate se mută la Guvern, la doamna prim-ministru, care trebuie să arate, prin Guvernul condus de dânsa, mult mai multă transparenţă, credibilitate şi profesionalism”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi, la Parlament.

Întrebat dacă este nevoie de o remnaniere, Marcel Ciolacu a răspuns: „ Eu consider că da. Chiar mai mult, consider că este nevoie de o responsabilitate”.

Deputatul PSD a spus că ar fi de acord şi cu o restructurare a Guvernului.

De asemenea, Marcel Ciolacu a afirmat că poziţia Vioricăi Dăncilă, a PSD şi a ALDE s-a întărit acum, odată cu respingerea moţiunii de cenzură.

Camera Deputaţilor şi Senatul au respins, marţi, în plenul reunit, moţiunea de cenzură depusă de partidele de opoziţie pentru demiterea Guvernului Dăncilă.

Din numărul total de parlamentari care este 465, au fost prezenţi 350. Au fost exprimate 210 voturi dintre care voturi „pentru” 200, voturi „împotrivă” 7, abţineri 3. Pentru ca moţiunea să fie adoptată erau necesare 233 de voturi „pentru”.

Totodata, Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, referitor la comisia de lucru anunţată de premierul Viorica Dăncilă pentru implementarea rezultatelor referendumului la Parlament, că aşteaptă grupul de lucru de la Cotroceni. El a mai spus că a fost constituită comisia pe cod electoral.

„Aşteptăm grupul de lucru de la Cotroceni. Aşa e corect şi totuşi preşedintele ţării a creat acest grup de lucru la Cotroceni şi mi se pare corect. Noi, în schimb, astăzi, am făcut comisia comună pe cod electoral în ceea ce priveşte votul din diaspora. În septembrie, această lege va trece, ca să nu se mai întâmple vreodată ce s-a întâmplat în diaspora, mai ales că este o necesitate şi trebuie rezolvată”, a declarat, marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Birourile Permanente ale Parlamentului au aprobat, săptămâna trecută, înfiinţarea unei comisii speciale pentru modificarea legislaţiei privind votul din Diaspora, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu. Comisia are termen ca până la finalul lunii iunie să vină cu o propunere de modificare a legii.

Potrivit datelor finale centralizate de BEC, la referendumul pe teme de justiţie, din 7.922.591 de participanţi, 6.459.383 de răspunsuri au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie. De asemenea, la întrebarea privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, 6.477.865 de răspunsuri au fost favorabile.

La referendumul de pe 26 mai, cetăţenii au fost chemaţi să se pronunţe prin „Da” sau „Nu” cu privire la întrebările: 1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” 2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here