Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu a participat la vernisarea expoziției temporare Colaje textile în opera Margaretei Sterian – 120 de ani de la nașterea artistei, eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul Național Cotroceni.

“A fost o bucurie sa fiu, astazi, la Muzeul National Cotroceni, la vernisajul expozitiei temporare „Colaje textile in opera Margaretei Sterian – 120 de ani de la nasterea artistei”. Felicitari Muzeului Judetean Buzau si Muzeului National Cotroceni pentru ceea ce au realizat in cadrul acestui proiect!”, a scris Petre Emanoil Neagu pe pagina sa de Facebook.

Expoziția cuprinde obiecte de patrimoniu valoroase din colecția Muzeului Județean Buzău și este organizată în cadrul evenimentelor legate de comemorarea a 120 ani de la nașterea artistei buzoience, Margareta Sterian, artist plastic și decorator, poetă și scriitoare recunoscută la nivel național și european. Realizarea acestei expoziții a fost posibilă prin colaborarea celor două instituții muzeale – Muzeul Național Cotroceni din București și Muzeul Județean Buzău.

Expoziția conține panouri textile și lucrări de grafică de înaltă valoare artistică, ce formează un ansamblu coerent şi armonios, plin de poezie, încântare, o lume unică, sobră prin grafica alb-negru, dar și încărcată de culoare, dinamism, lirism și reverie prin piesele textile expuse. În întreaga sa operă, Margareta Sterian, o artistă ce aparține avangardei româneşti din a doua jumătate a secolului XX, caută sensuri profunde ale vieţii, remarcându-se prin tehnicile inovatoare, unicitate și calitatea mesajului. Important este faptul că în fiecare lucrare a ei, creată fie în tehnica artei textile, fie în tehnica grafică a acuarelelor sau a pastelului, artista renunță la povara detaliului nesemnificativ, axându-se pe esențial, pe partea vizibilă a lucrurilor, dar nevăzutul, subînţelesul, intimul semnelor și simbolurilor la care a apelat relevă armonii cromatice de dialog, de conversaţie vizuală şi spirituală între creator şi privitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here