Astăzi, în prezenţa managerului Spitalului Judeţean Buzău, preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat ca s-a finalizat licitaţia şi s-a semnat contractul pentru reabilitarea Blocului Operator al Spitalului Judeţean Buzău.

„Noua investitie pe care o face Consiliul Judetean in Spitalul Judetean de Urgenta este reabilitarea Blocului Operator. Licitatia s-a terminat, a fost semnat contractul. Castigatorul acestei licitatii este firma Hidrosalt, sursa de finantare este din bugetul propriu al Consiliului Judetean, investitia se ridica la aproximativ 3,5 milioane de euro. Aceasta investitie are 2 faze. Prima faza este reabilitarea constructiei, iar cea de-a doua faza va fi utilarea cu echipament nou medical. Va fi o sectie reabilitata in totalitate, atat din punct de vedere al constructiei, cat si al aparaturii medicale, bineinteles ca se vor reabilita si instalatiile termice si ce va mai fi nevoie. Este o promisiune a noastra, a celor din Consiliul Judetean pe c are am facut-o sa incercam sa aducem la standardele 2018 ale infrastructurii medicale. Vreau sa multumesc celor din Consiliul Judetean care s-au ocupat de acest proiect dar si managerului Spitalului Judetean pentru ca pe o asemenea investitie trebuie sa colaboram. De-a lingul timpului au fost mai multe investitii in infrastructura medicala, altele vor urma, ne referin aici la reabilitare si extindere UPU care va fi pe fonduri europene, reabilitare a sectiei exterioare dermatologie, iar lista ar putea continua”, a anunţat preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Preşedintele Consiliului Judeţean a dat asigurari buzoienilor, că în perioada lucrărilor, pacienţii nu vor avea de suferit.

„Inainte de a da ordinul de incepere a lucrarilor mai trebuie rezolvate cateva aspecte pentru ca in Spitalul Judetean  este o activitate specifica, se lucreaza cu oameni si chiar daca vom face aceasta reabilitare a blocului operator, actul medical in sine nu trebie sa aiba de suferit iar activitatea va continua in parametrii normali. Cred că perioada de pregatire ca sa incepem lucrarile va dura undeva la 40-45 de zile”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Şi managerul Spitalului, Claudiu Damian a explicat că medicii vor lucra în schimburi pentru a se raspunde nevoilor pacienţilor.

„Aceasta reabilitare a blocului operator este asteptata de foarte mult timp atat de cadrele medicale pentru a lucra in conditii deosebite, cat si de pacientii din Spitalul Judetean care vor veni de aici in colo. O sa fie o perioada foarte dificila pentru personalul din spitalul Judetean cat si pentru mine pentru ca din 8 Sali cat sunt la momentul actual, in blocul operator se vor face 7 Sali moderne, de ultima generatie atat ca structura cat si ca dotare.  Pentru a putea incepe lucrarile, eu impreuna cu oamenii din Spitalul Judetean cu compartimentele tehnice trebuie sa relocam 3 Sali pe care le-am prevazut de la inceputul licitatiei si vom lucra in ture. Am hotarat impreuna cu toti cei implicati ca vor fi 2 ture de la 8.00 la 13.00 si de la 14.00 la 19.00. Va fi o provocare, trebuie sa nu oprim tratarea pacientilor, nu trebuie sa aiba nimeni de suferit si sunt sigur ca vom duce si acest proiect la bun sfarsit asa cum am dus toate celelalte investitii”, a declarat Claudiu Damian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here