În condițiile în care numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut îngrijorător, la nivelul județului, a fost lansat un apel către buzoienii care s-au vindecat de covid-19, să vină să doneze plasmă, dar și sânge pentru transfuzii.

La finele săptămânii trecute, în ultima zi a stării de urgență, la Centrul de Transfuzii din Buzău a avut loc prima recoltare de plasmă de la un pacient vindecat de Covid-19, procedură realizată cu aparatul de plasmafereză donat la jumătatea lunii trecute de SC Besmax Pharma Distribution SRL.

Cel care a decis primul să vină în ajutorul semenilor a fost un tânăr de 19 ani, care după ce s-a infectat de două ori cu coronavirus și a fost declarat vindecat, s-a prezentat la Centrul de Transfuzii pentru a dona plasmă. Procedura, derulată în premieră la nivelul unității medicale, a decurs fără probleme, iar directorul centrului, biologul Adriana Crăciun i-a mulțumit donatorului pentru gestul său și a făcut un apel către ceilalți buzoieni care s-au vindecat de Covid-19, să îi urmeze exemplul.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a făcut la rândul său un apel către buzoienii care s-au vindecat de Covid-19, să urmeze exemplul tânărului Adrian, donarea de plasmă pentru pacienții aflați în stare gravă fiind o acțiune benevolă. „Fac un apel către toți cei care v-ați vindecat de Covid-19 ca, după cel puțin 2 săptămâni de la externarea din spital, să contactați Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, în vederea recoltării de plasmă pentru a le da o șansă celor care încă se luptă cu această boală”, este mesajul transmis de președintele Consiliului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here