Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat joi că a trimis adrese către firmele care au câștigat licitațiile și care și-au luat angajamentul de a distribui copiilor din județ, în bune condiții și de calitate, lapte și corn, în fiecare zi. Mai multe nereguli constatate în derularea programului guvernamental, de la cornuri mucegăite, la împărțirea produselor când copiii sunt deja acasă, au dus la notificarea acestor firme.

”S-au semnalat anumite nereguli, de la calitatea produselor până la întârzieri în distribuirea lor. Am notificat firmele care oferă aceste servicii. Oamenii din Consiliul Județean au făcut deja deplasări și au luat legătura cu firma. În notificări le-am cerut produse de calitate, gramaj și rețete respectate, mai ales să respecte programul școlar, că degeaba aduci mere, lapte corn, la ora 3 după amiaza, dacă sunt copiii acasă”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Și după ce Prefectura a dispus controale în școli iar acestea au fost demarate deja, și conducerea Consiliului Județean a anunțat că se vor face verificări săptămâna viitoare iar firmele care se ocupă de distribuirea produselor în școli vor fi sancționate dacă vor fi prinse că nu respectă legea. Sancțiunea poate merge până la plângeri penale.

”Săptămâna viitoare, dar sper să nu se ajungă aici, vor fi începute noi controale, pentru că numai așa se poate la noi. Dacă se găsesc nereguli și atunci se va merge de la sesizarea OPC până la plângeri penale. Firma care a câștigat licitația știa care sunt condițiile din caietul de sarcini, și-a asumat, trebuie să ducă programul asa cum e stabilit”, a mai spus Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here