O decizie mai mult decât controversată a Consiliului General al Municipiului Chișinău (în frunte cu primarul pro-rus Ion Ceban), cea de a interzice postului Radio Chișinău de a folosi în denumire numele Capitalei Republicii Moldova, stârnește reacția șefului Consiliului Județean, instituție care are un protocol de colaborare cu autoritățile de peste Prut. Petre Emanoil Neagu consideră că decizia este regretabilă și solicită autorităților de la Chișinău să revină asupra hotărârii. 

Respectul pentru public, profesionalismul și informarea onestă sunt aspecte care au definit de-a lungul timpului Radio Chișinău. Astfel, este regretabilă decizia privind interzicerea toponimicului „Chișinău” în denumirea postului Radio Chișinău.
Radio Chișinău reprezintă o sursă de informare corectă, are o tradiție ce merită respectată, iar schimbarea acestei denumiri este nejustificată.

Având în vedere bunele relații de colaborare pe care le avem cu Municipiul Chișinău, vom transmite o solicitare către Consiliul General al Municipiului Chișinău, prin care ne vom exprima susținerea pentru păstrarea denumirii Radio Chișinău și revenirea asupra acestei decizii. Am încredere că totul se va rezolva!, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. 

Zilele trecute, Ministerul Afacerilor Externe din România a reacționat la decizia luată de forul din Chișinău: 

Ministerul Afacerilor Externe regretă decizia nejustificată și nefundamentată, motivată pur politic, a Consiliului Municipal Chișinău în ce privește interzicerea utilizării toponimicului „Chișinău” de către postul Radio Chișinău.

Parte componentă a Radio România, postul Radio Chișinău este prezent pe piața media din Republica Moldova de la 1 decembrie 2011 și s-a impus de la bun început prin calitatea și echidistanța producției editoriale și prin profesionalismul echipei sale. Radio Chișinău a stabilit standarde înalte în ceea ce privește jurnalismul modern, european și respectul pentru public, pentru informarea corectă și onestă a acestuia. Prin prezența sa, Radio Chișinău a adus o contribuție importantă la consolidarea pluralismului pe piața media din Republica Moldova și la emergența unei prese cu adevărat libere și independente. Radio Chișinău reprezintă o sursă de informare valoroasă și de încredere pentru cetățenii din Republica Moldova. De asemenea, postul de radio a fost de la bun început o voce puternică, pertinentă, în susținerea parcursului pro-democratic și pro-european al Republicii Moldova, iar încercarea de schimbare a numelui său reprezintă un atac la identitatea, tradiția și încrederea pe care acest post a dezvoltat-o de-a lungul anilor.

Ministerul Afacerilor Externe își exprimă speranța că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea cât mai grabnică, pe cale administrativă și juridică, a situației postului Radio Chișinău și va susține, în conformitate cu competențele sale, un astfel de rezultat., se menționează într-un comunicat de presă transmis de MAE.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.