bigiu
Președintele suspendat al Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, revine în prim-plan.
Potrivit unor surse juridice, Bîgiu ar fi avut o implicare într-un dosar pe care-l au în lucru zilele acestea procurorii DNA care-l vizează pe șeful RA-APPS.
De altfel, anchetatorii DNA efectuează miercuri patru percheziţii în Bucureşti şi Prahova, la sediul RA-APPS, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2013-2014. Potrivit surselor, în dosarul de corupţie respectiv ar fi vizat şi directorul regiei. Şeful RA-APPS ar fi intervenit la preşedintele CJ Buzău pentru ca firma sa, condusă de un intermediar de-al acestuia, să obţină un contract gras pentru lucrări de canalizare în localitatea buzoiană Ghergheasa. Lucrările ar avea valoarea de circa 11 milioane de euro. Iată ce scriu jurnaliștii de la www.stiripesurse.ro :
“Procurorii DNA au descins miercuri la sediul Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat. Vizat este directorul Gabriel Surdu. Percheziţiile DNA au loc şi la sediul SC Construct CO Group SRL, în spaţiul de lucru unde îşi desfăşoară activitatea Horaţiu Daniel Popa Vidan, precum şi la imobilul unde locuieşte acesta, dar şi la domiciliul lui Adrian Oancea. Potrivit unor surse judiciare, directorul RA-APPS este cercetat pentru că, în vara anului 2013, i-ar fi cerut preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, să-i faciliteze obţinerea unor contracte de lucrări pentru SC Construct Co Group SRL, firmă pe care o conducea prin intermediar. Aceleaşi surse au precizat că Bîgiu a fost de acord cu cererea lui Gabriel Surdu şi l-a sprijinit să obţină un contract de lucrări pentru firma respectivă, în comuna Ghergheasa, în schimbul intervenţiei pe lîngă primarul localităţii cerînd 8% din valoarea contractului. Potrivit surselor, în 21 mai 2014 între Primăria Ghergheasa şi SC Construct CO Group SRL, administrată de Horaţiu Daniel Vidan Popa, a fost încheiat contractul avînd ca obiect proiectarea şi execuţia ‘Modernizare drumuri de interes local şi reţea publică de canalizare şi staţie de epurare în comuna Ghergheasa, jud. Buzău’, în valoare de aproximativ 11 milioane euro”.

Președintele suspendat al CJ Buzău, Cristi Bîgiu, se află în arest la domiciliu, de săptămâna trecută, el fiind trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here