Cetăţenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti şi în următorul sezon rece acelaşi preţ al gigacaloriei ca cel din iarna trecută, respectiv 297 de lei. Autorităţile intenţionează să menţină neschimbat preţul gigacaloriei doar pentru început, la iarnă.

Primarul Constantin Toma spune că, în următorii ani, preţul căldurii furnizate în sistem centralizat ar putea fi chiar mai mic. Edilul explică şi cum va fi posibil acest lucru.

„Vor fi reduceri de costuri foarte, foarte mari. Se va rămâne, de exemplu, cu doar maximum o treime din toţi angajaţii RAM-ului. Vom încerca să păstrăm anul acesta preţul gigacaloriei, să nu îl mărim, iar din anii viitori, pe măsură ce vom face investiţii adevărate în sisteme de încălzire verzi, pe modelul centralelor cu peleţi de la blocurile Integral, preţul ar putea scădea. Trebuie să ştiţi că la blocurile Integral, costul gigacaloriei a fost la o treime, în condiţiile în care nu s-au făcut mari investiţii”, a declarat primarul Constantin Toma.

Deoarece Regia Autonomă Municipală Buzău este în pragul falimentului, municipalitatea are în plan înfiinţarea unei noi societăţi mai performante care să preia activitatea de producere şi transport a agentului termic în casele buzoienilor racordaţi la sistemul centralizat.

Noua societate ar urma să fie denumită RAM Termo Verde şi ar avea doi acţionari: Municipiul Buzău şi Urbis Serv SRL. Proiectul privind înfiinţarea noii societăţi va fi supus aprobării în şedinţa Consiliului Local Buzău din iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here