prezervative caiet de sarciniBuzoienilor carora le mai arde de facut sex vor putea cere prezervative medicilor de familie sau de la cabinetele de planning familial. Asta pentru ca Ministerul Sanatatii, condus de Cseke Attila, a achizitionat 3,6 milioane de prezervative care vor fi distribuite gratuit.

Prezervativele care urmeaza sa fie primite in perioada urmatoare, vor fi distribuite in cabinetele de planificare familiala ori pe la medicii de familie care au competente in acest domeniu si care fac parte din programul de control al sarcinilor nedorite. Pe langa prezervative vor mai fi distribuite si contraceptive orale hormonale.

Luna trecuta, Ministerul Sanatatii a organizat o licitatie publica la nivel national, pentru achizitionarea a 3,6 milioane de prezervative, in valoare de peste 200.000 de euro, ce vor fi distribuite gratuit in cadrul unor programe de planificare familiala. In caietul de sarcini ministerul a decis sa impuna in cadrul conditiilor de organizare a licitatiei anumite dimensiuni pentru prezervative. Astfel, s-a stabilit ca se vor cumpara doar cele care au dimensiuni pornind de la 16 cm, masurile medii fiind de 19 cm.

Potrivit studiilor efectuate in acest sens, barbatia romanilor este apreciata la 12,73 cm, care ne plaseaza pe locul 99 in lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here