Este scandal mare la Merei, unde medicul de familie care a profesat mai bine de 40 de ani în comunitate nu mai poate elibera rețete compensate și gratuite, din cauza faptului că nu mai are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Aproape 2000 de pacienți sunt afectați. WhatsApp Image 2021 08 02 at 13.32.55 1C.J.A.S. i-a suspendat contractul medicului de familie Maria Ușurelu, pe motiv că Primăria nu i-a mai prelungit doctoriței contractul de chirie pe spațiul deținut de administrația locală în cadrul dispensarului din Merei. 

În schimb, primarul Ștefan Chircă declară că a făcut tot posibilul pentru ca medicul de familie să profeseze în continuare, chiar dacă i-a expirat contractul de chirie: „După ce i-a expirat contractul de chirie, am transmis C.J.A.S. adresă prin care am comunicat că doamna doctor Ușurelu își poate păstra activitatea în continuare, până la organizarea unei licitații pentru acel spațiu. Casa de Asigurări ar fi trebuit să țină cont de acest lucru și să nu decidă suspendarea contractului cu medicul nostru de familie. Apoi am organizat licitația, câștigată tot de doamna Ușurelu, așa că problema nu este la mine. Eu am făcut tot posibilul și o să încerc în continuare să fac asta.” , a declarat șeful administrației din Merei. 

Între timp, Casa Națională de Sănătate a dispus efectuarea unui control la Buzău, pentru a clarifica situația și pentru a da o soluție, astfel încât pacienții să nu mai aibă de suferit. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here