catuse-1
Trei indivizi din București care au pretins că sunt angajați ai Ministerului de Finanțe au încercat să tragă pe sfoară mai mulți primari din județul Buzău, promițându-le că-i vor ajuta să recupereze datoriile de la contribuabilii care au uitat să se achite de obligații la bugetele locale.
Cei trei indivizi au fost prinși în flagrant după ce au trecut pe la mai multe primării din județ între care Vernești, Pietroasele, Unguriu ori Costești. Bucureștenii nu ar fi la prima ispravă de acest gen, ei fiind cercetați și în alte județe pentru infracțiuni similare. La Buzău, bucureștenilor li s-a înfundat după ce primarul din Unguriu și-a dat seama că este în fața unor infractori și a anunțat Poliția, indivizii fiind prinși în flagrant la Pietroasele, în timp ce purtau discuții cu reprezentanții administrației locale.
Iată mai jos comunicatul remis joi de IPJ Buzău în acest caz:

”La data de 28 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău şi de la secţiile de poliţie rurale Pârscov şi Unguriu au depistat în flagrant, pe raza comunei Pietroasele, trei bărbaţi, bănuiţi de uzurpare de calităţi oficiale, înşelăciune şi tentativă de înşelăciune.

Din cercetări a reieşit că, în luna ianuarie a.c., cei în cauză ar fi contactat telefonic reprezentanţii mai multor instituţii publice de pe raza judeţului Buzău şi s-ar fi prezentat ca funcţionari publici cu atribuţii de control, spunându-le că vor fi controlaţi şi ajutaţi pentru implementarea unui program pentru recuperarea mai bună a creanţelor bugetare.

Ulterior, bărbaţii s-ar fi prezentat la sediile instituţiilor şi ar fi purtat discuţii cu reprezentanţii acestora.

În unele situaţii, aceştia ar fi încercat intimidarea interlocutorilor, invocând nereguli ale documentelor ori ale modului de administrare a patrimoniului instituţiei, dar şi slaba colectare a creanţelor de către funcţionari cu atribuţii în domeniu.

Sub pretextul că sunt funcţionari ai statului, persoanele bănuite şi-ar fi oferit sprijinul pentru derularea unui program de colectare eficientă a taxelor şi impozitelor, dar şi a altor debite datorate de către contribuabili.

Unii reprezentanţi ai instituţiilor publice ar fi semnat acorduri pentru implementarea unui sistem informatic unitar de recuperare a creanţelor bugetare, în care se prevedea plata a 600 de dolari anual pentru aceste servicii.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cei trei bărbaţii, doi în vârstă de 34 de ani şi unul de 31 de ani, au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru audieri.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva celor doi bărbaţi în vârstă de 34 de ani şi continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele”, se arată în comunicatul IPJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here