În comuna Cislău, Primăria a demarat lucrările de asfaltare și modernizare a mai multor străzi din satele comunei, urmând ca în perioada următoare alte artere rutiere să fie cuprinse în Programul național de Dezvoltare Locală (PNDL) şi în programe europene pentru a fi modernizate.
Autoritățile din comuna Cislău au demarat mult așteptatele proiecte de asfaltare a drumurilor, după ce au reușit să pună la punct rețeaua de canalizare pentru o bună parte dintre localnici. Ieri, la vizita noastră în Cislău, mai multe echipe de muncitori şi utilaje ale unor firme construiau de zor rigole şi podeţe şi lucrau la reabilitarea căilor de comunicații ale satului Valea Aninoasei.
În fiecare dimineață, primarul Dumitru Mitroiu petrece ore bune pe „șantierul” de pe Valea Aninoasei.
Altfel, de departe, cea mai mare problemă a cislăienilor a fost lipsa asfaltului. Deşi poate părea ciudat, în condițiile în care comuna este una dintre cele mai mari ale judeţului Buzău şi nu a dus lipsă de investiții, la Cislău doar câteva zeci din cei 60 de kilometri, cât numără reţeaua de drumuri, sunt asfaltați.
“Unii dintre oameni sunt nemulțumiți că nu sunt străzile asfaltate, însă ne-am axat pe ceea ce înseamnă priorităţi. Sunt primării care au asfaltat, iar apoi s-au apucat să spargă pentru apă şi canalizare. Eu nu am vrut să fac aşa ceva, nu este modul meu de lucru. Pe om nu trebuie să-l minți, chiar dacă adevărul este supărător”, ne-a declarat primarul comunei Cislău, Dumitru Mitroiu. Unele dintre străzile supuse modernizării sunt cele de pe Valea Aninoasei. Aici, ești ca într-un adevărat șantier. Asfaltarea străzilor se află în plină desfășurare. Lucrările au început de câteva săptămâni şi sunt finanțate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here