Boscodeala
Primarul Boșocdeală, judecat în două dosare și acuzat de abuz în serviciu, susține că nu se teme de verdictul magistraților. Edilul șef buzoian a declarat joi că ”stă cu fruntea sus”, pentru că cele ce i se reproșează nu sunt nici pe departe infracțiuni. Declarația primarului PSD a venit ca urmare a celor întâmplate cu președintele CJ Buzău, Cristi Bîgiu, arestat preventiv săptămâna trecută pentru luare de mită în formă continuată.
”Eu îmi văd de dosarele mele. Mă duc la fiecare înfățișare, eu am finanțat o asociație sportivă ca pe toate celelalte din municipiu iar asta nu este o infracțiune cum nu e infracțiune nici faptul că Gloria joacă pe stadionul din Buzău. În ce privește terenul pe care s-a construit cartierul Orizont, cele 33 de hectare au fost luate de către municipalitate în contul celor 488 de hectare de izlaz care nu au fost înapoiate niciodată municipalității de către statul român. Municipalitatea a avut de câștigat, impozitul pe clădiri, locuri de muncă. Eu stau cu fruntea sus. Ce am făcut nu sunt infracțiuni”, a spus Boșcodeală.

Primarul Boșcodeală este trimis în judecată în două dosare, unul judecat la Dâmbovița, altul la Brașov.
Într-unul dintre ele este acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condiţiile în care primise un alt teren, prejudiciul fiind de peste 24 milioane de lei. În această cauză, edilul buzoian este acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
Primarul Constantin Boşcodeală a mai fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, în 11 iulie 2013, într-un alt dosar în care este acuzat că ar fi dat ilegal din bugetul local peste1,6 milioane de lei Asociaţiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzău. În acest dosar, Boşcodeală este judecat pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial.
Potrivit procurorilor, în perioada 2002 – 2008 primarul municipiului Buzău a acordat unor asociaţii sportive, persoane juridice non-profit, în mod ilegal, fonduri nerambursabile din bugetul local şi le-a asigurat folosinţa gratuită a Complexului Sportiv Gloria Buzău, beneficiarii finali ai acestor sume şi al dreptului de a folosi complexul sportiv find societăţi comerciale aflate în diverse raporturi juridice cu asociaţiile sportive. În acest mod, susţin anchetatorii, bugetul local al municipiului Buzău a fost prejudiciat cu suma de 1.633.496,32 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here