boscodeala-10Astăzi, magistratii brasoveni vor judeca dosarul in care primarul Constantin Boşcodeală este cercetat pentru comiterea a trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata.

Primul termen în acest dosar a fost pe 10 octombrie, dar a inceput cu o amanare, la solicitarea consilierului juridic de la Primarie, Cristina Coroian, desemnat de Consiliul Local Municipal sa reprezinte municipiul, in aceasta cauza.

Juristul a motivat solicitarea prin faptul ca este necesara copierea rechizitoriului care va fi pus la dispozitia CLM pentru a se decide daca deliberativul municipal se constituie parte civila in proces pentru recuperarea prejudicipiului estimat de procurorii anticoruptie la aproximativ 49 de miliarde lei vechi.

În luna iulie a acestui an, primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, a fost tirmis în judecată pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Dosarul se referă la modul în care a fost administrată baza sportivă de la stadionul ‘Gloria’ şi modul în care echipa de fotbal a fost finanţată de la bugetul local.

Printre altele, edilului-şef i se impută că a făcut plăţi către regia de termoficare în contul datoriilor pe care clubul de fotbal le avea la plata utilităţilor.

Procurorii au mai reţinut că primarul de Buzău deţinea, în nume personal, acţiuni în societatea care administra clubul de fotbal, societate care a primit finanţări de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here