patarlagelePrimarul comunei Calvini, Valeriu Bitu, a fost condamnat, vineri, de Judecatoria Patarlagele, la sase luni inchisoare cu suspendare, pentru fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, dupa ce Comisia locala de aplicare a legilor funciare a improprietarit un localnic cu un teren revendicat de o terta persoana. Este vorba despre un teren situat in „zona zero” a comunei, teren care a apartinut unei vechi familii de mosieri locali, ai carei urmasi, cinci frati, se lupta, din 1990 incoace, sa intre in posesia terenurilor si cladirilor confiscate de comunisti. Familia Catrinoiu a avut in posesie, la Calvini, peste 60 hectare de teren arabil, peste 60 hectare de padure, dar si terenul in cauza, pe care exista si patru corpuri de cladire.

Valeriu BituIn ciuda faptului ca terenul respectiv fusese revendicat, primarul Valeriu Bitu a intocmit acte de proprietate pentru acesta unui alt cetatean din comuna, nestiutor de carte, pe care, conform reclamantului Corneliu Catrinoiu, l-ar fi pacalit, spunandu-i ca este vorba despre o suprafata de teren situata la Padina. Suprafata de teren la care cetateanul in cauza a renuntat imediat, fara sa clipeasca, si a vandut-o, printr-o tranzactie intermediata de sotia primarului Valeriu Bitu, unei terte persoane din Calvini, care a si ridicat o constructie pe amplasamentul respectiv.

Judecatoria Patarlagele l-a condamnat pe primarul Valeriu Bitu la sase luni inchisoare cu executare, anulat procesul-verbal de punere in posesie emis pe numele „primului proprietar”, precum si celelalte acte ce au decurs din acesta, si l-a obligat pe primar la plata sumei de 5.000 lei catre partea vatamata Corneliu Catrinoiu (reprezentand jumatate daune morale si jumatate cheltuieli de judecata), sentinta respectiva fiind atacabila prin recurs.

Mihail TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here