Unul dintre oamenii de la vârful organizației județene a PD-L Buzău, prim-vicepreședintele Constantin Dumitru a fost exclus  aseară din PD-L. ” Titel Măleanu” cum mai e  cunoscut primarul din Mărăcineni a făcut campanie pentru contracandidatul la Camera Deputaților al șefului său de partid Cezar Preda și a declarat în repetate rânduri că se simte USL-ist.

Pentru a nu rămâne fără mandatul de primar câștigat la legerile locale din 10 iunie, membrii BPJ au votat aseară în unanimitate excluderea acestuia din PD-L. Astfel primarul din Mărăcineni este la acest moment independent , el putându-se înscrie acum în USL. Odată cu primarul din Mărăcineni au rămas fără sprijin politic alți 6 consilieri locali ai comunei care însă au fost excluși din PD-L prin decizia Biroului Permanent Național , decizie luată imediat după alegerile parlamentare când s-a făcut o analiză pe fiecare colegiu a rezultatelor obținute la acest scrutin. La acel moment excluderea a fost considerată măsura cea mai potrivită pentru a-i taxa pe cei care au trădat și s-au implicat în susținerea adversarilor politici.

Surpriza neplăcută din cadrul BPJ al PD-L Buzău de aseară a fost prezența celor 6 consilieri locali din Mărăcineni, excluși, care au fost trimiși de Titel Măleanu să facă scandal, spun surse din forul de conducere al partidului.

Printre cei excluși din PD-L se mai numără și fostul primar al comunei Vernești, Constantin Opriș care câștigase un mandat de consilier local la alegerile din vară împreună cu un alt consilier PD-L din Vernești.

Alte două persoane care aveau contract la cabinetele a doi dintre foștii parlamentari PD-L  au încetat raporturile de muncă cu partidul. Este vorba despre Ecaterina Mondea angajată la cabinetul deputatului Valeriu Alecu dar și Nicoleta Tudor de la cabinetul senatorial al lui Viorel Constantinescu.

Biroul Permanent Județean de aseară a fost convocat pentru completarea locurilor rămase vacante în forul de conducere județean al partidului. Astfel locul lui Adrian Burducea la șefia organizației municipale a fost luat interimar de avocatul Ciprian Ene, consilier local municipal în CLM Buzău. Locul demisionarului Liviu Mocanu ca secretar general al PD-L a fost luat de Raul Florescu, candidat pentru un mandat de senator în Colegiul 3. La BPJ de aseară au fost prezenți 27 dintre cei 39 de membri ai forului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here