lungu nehoiuUPDATE Judecătorii de la Judecătoria Pătârlagele au decis astăzi asupra legalității administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, respingând cererile și excepțiile formulate de cei trei inculpați. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Primarul suspendat al orașului Nehoiu va primi, astăzi, sentința în dosarul în care este judecat pentru afaceri ilegale cu o pădure in zona Lunca Mare. Judecătorii de la Pătârlagele au decis, săptămâna trecută, să încheie cercetarea judecătorească în cauză și să dea verdictul în acest proces, început în luna mai. Sentința va fi cunoscută astăzi, după ce pronunţarea a mai fost amânată o dată.
Florentin Lungu a fost tri­mis în judecată în urmă cu patru luni de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, care au stabilit că acesta se face vinovat de conflict de interese, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la fals intelectual, instigarea angajaților de la Primăria Nehoiu la abuz în serviciu, instigare la distrugere de înscrisuri, reducerea suprafeței fondului forestier fără drept, instigare la tăiere ilegală de arbori și sustragere de arbori de pe o suprafață de teren forestier defrișat haotic și ilegal, ce a dus la producerea unei alunecări de teren care a pus în pericol cimitirul din zona Lunca Mare.
Lungu a fost reținut la sfârșitul anului trecut, după ce fusese chemat la Ploiești de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel doar pentru o simplă audiere. Oamenii legii au considerat atunci că alesul local trebuie reținut pentru 24 de ore, apoi instanța l-a trimis în arest preventiv. Din luna ianuarie a acestui an, el se află în arest la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here