În ultimii ani ne-am confruntat cu inundatii produse din cauza blocarii scurgerii apelor de pe versanti prin santurile de pe marginea drumului. Fie ca sunt sau nu constienti de acest lucru, principalii vinovati pentru pagubele produse de aceste inundatii sunt chiar cetatenii.
De multe ori s-a intamplat ca apa adunata pe versanti in urma topirii zapezilor sa vina cu putere catre sta, iar aici sa se impart ape santurile de pe marginea drumurilor.
De obicei, santurile sunt, insa, pline cu gunoi menajer sau cu frunze si crengi de copaci. Nemaiavand cum sa se scurga, apa intra in curtile si casele oamenilor, producand ravagii. Tocmai de aceea, primarii fac un apel catre locuitorii comunelor pe care le conduc pentru a evita asemenea situatii.
“Oamenii trebuie sa fie constienti ca sunt responsabili de întreţinerea şi curăţenia locuinţelor pe care le deţin în proprietate sau cu chirie, a anexelor gospodăreşti, a curţilor şi împrejurimilor acestora. Ei au obligatia sa curete faţadele locuinţelor şi a altor construcţii amplasate la frontul străzii, sa reparre şi sa întreţina instalaţiile aferente imobilelor. Tot in atributiile cetatenilor stau si menţinerea curăţeniei pe trotuare, pe partea carosabilă a străzii sau a drumului, pe porţiunea din dreptul gospodăriei şi a locurilor de parcare pe care le folosesc, îndepărtarea zăpezii şi a gheţii de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau pe care le folosesc în alte scopuri, păstrarea curăţeniei pe arterele de circulaţie, în pieţe, târguri şi oboare, în parcuri, locuri de joacă pentru copii şi în alte locuri publice, depozitarea reziduurilor menajere şi a gunoaielor numai în locurile special amenajate de autorităţile administraţiei publice locale”, ne-a declarat primarul comunei Cislau, Dumitru Mitroiu.
Si pompierii atrag atentia cetatenilor sa respecte aceste prevederi pentru a se evita pagubele produse de inundatii in gospodarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here