Atmosferă apăsătoare la sediul PSD Buzău, la aflarea primelor rezultate ale exit poll-urilor, care au arătat diferențe mari între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. În absența liderului PSD Buzău, Marcel Ciolacu, aflat la București,declarații de presă au făcut Constantin Toma, Petre Emanoil Neagu și Lucian Romașcanu.
 Senatorul PSD Lucian Romașcanu a declarat:

” Nu e cea mai fericită seară a PSD. Este într-adevăr un scor pe care PSD  nu l-a mai avut prin candidatul său, dar privind dinamica voturilor din primăvară si până acum suntem pe o pantă ascendentă. Din punctul meu de vedere cred că în acest moment este cazul unei analize profunde a rezultatelor obținute de partid în acest an, o analiză în forurile de conducere ale PSD. Speram ca cei care au putere de decizie să ia cea mai buna decizie pentru că avem locale și parlamentare la anul ”, a spus Romașcanu.
Pe de altă parte, Romașcanu a declarat că PSD e deschis oricărei colaborări instituționale cu președintele Klaus Iohannis, care trebuie felicitat pentru rezultatul obținut: ”E foarte important să înțelegem votul de azi, e normal să-l felicităm pe domnul Iohannis pentru victorie si sper să se țină de cuvânt pentru că a mai promis și în 2014 că va fi președintele tuturor românilor  și nu a reusit să-și duca până la capăt promisiunea. Să-și regândească poziția față de PSD. Și în această seară s a referit la PSD ca fiind partidul cu care e în război. E anormal într-o democrație. Sunt curente politice care pot fi votate sau acceptat e de societate.  Nu există dușmani sau războaie. Apoi, Declarația că va crea o majoritate parlamentară cu partidele democratice, prin excludere pune o eticheta pe PSD pe care nu o dorim si nu o acceptăm. Suntem deschiși oricărui dialog cu președintele, să nu uităm că există ponderi importante în camerele parlamentului, în administrațiile locale, nu e nevoie de război, ci de colaborare si de eforturi comune pentru  binele romanilor”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here