scoala-
Și anul acesta, Dumnezeu știe câți copii din județul Buzău vor învăța în condiții improprii. Încă există unități de învățământ care funcționează în clădiri dărăpănate, cu mobilă scorojită, wc în curte și fără a avea apă potabilă non-stop.
Toate aceste neajunsuri au fost specificate în cea mai recentă ședință de Colegiu Prefectural de către conducerea Direcției de Sănătate Publică, instituție ce face verificări în unitățile de învățământ de pe raza județului pentru a vedea clar condițiile în care sunt nevoiți să învețe micuții.
Cum altceva decît termene de remediere nu prea se dau iar lucrurile nu pot fi urnite cu una cu două, la următoarele controale lucrurile sunt neschimbate. Copiii învață în aceleași clădiri dărăpănate, în aceleași clase triste, iar asta se repetă, în multe situații, de la an an.
Reprezentanții DSP Buzău spun că astfel de situații sunt în localități precum Beceni, Viperești, Țintești ori Movila Banului.
Inspectorii DSP atrag atenția că verificările în școlile din județ vor continua pînă la jumătatea lunii viitoare, dar și că cei care ar trebui să se implice pentru ca elevii să învețe în condiții normale sunt aleșii locali. Aleși, care de cele mai multe ori, spun că nu au bani să remedieze problemele din școli, astfel că școlarii, nicidecum puțini, sunt nevoiți să învețe în condițiile care nu sunt nici pe departe cele normale pentru o unitate deînvățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here