drum rupt

O alunecare de teren produsă duminică a rupt drumul comunal 72 pe o lungime de 100 de metri şi 70-80 de centrimetri adâncime, izolând centrul comunei Pănătău şi satele Tega, Zahareşti, Măguricea şi Râpi.

Două şcoli sunt afectate, de asemenea şi Mănăstirea Cârnu, 1.000 de locuitori rugându-se ca autorităţile să le vină în ajutor cât mai repede, pentru că alunecarea de teren se reactivează în fiecare zi.

Potrivit primarului comunei Pănătău, Nicolae Stoi­ca, deocamdată se circulă provizoriu , însă în caz de urgenţe, nici ambulanţa şi nici autospeciala de pompieri nu pot ajunge în cele patru sate. Singura soluţie este intervenţia rapidă a autorităţilor judeţului. O comisie a fost la faţa locului zilele trecute, însă până ieri nu s-a luat vreo măsură.

Alunecarea de teren de pe DC 72 nu este singura cu care se confruntă autorităţile comunei Pănătău. În localitatea Plăişor, este afectat drumul comunal 68 şi este necesară şi acolo intervenţie de urgenţă. Potrivit secretarului general al judeţului Buzău, Laurenţiu Gavrilă, preşedintele Consi­liului Judeţean, Cristinel Bîgiu, va merge la faţa locului şi se va stabili cum va putea interveni CJ, având în vedere că este vorba despre un drum comunal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here