CRAIOVA - CADRE MEDICALE - GREVA
Spitalul Județean Buzău pare a avea probleme serioase după ce mare parte dintre medici ar fi semnat pentru demisia în bloc, gest la care ar recurge dacă revendicările halatelor albe nu vor fi soluționare favorabil. Potrivit președintelui Sindicatului Independent al Medicilor din România, dr. Victor Ioniță, circa 90 la sută dintre medici ar fi semnat pentru demisia în bloc, după ce celelalte demersuri ale angajaților din Sănătate nu ar fi fost luate în seamă. Conform sursei citate, medicii sunt deciși să rămână pe poziții, după ce guvernanții nu au dat semne că le pasă de cei care ne tratează.
” Noi am informat si Camera Federativa a Medicilor despre decizia luata, dar pana acum nu am primit niciun raspuns. In urmatoarele doua saptamani asteptam sa vedem daca ni se asociaza si medicii din celelalte spitale din judet, dar si alti colegi din tara, dupa care vom actiona, potrivit deciziei luata in sedinta din 17 septembrie”, a declarat dr. Ioniță pentru ”Sanatatea buzoiană”.
În fața unei asemenea situații, conducerea Spitalului Județean susține că orice altă cale de protest ar fi potrivită însă nu una atât de radicală, care ar lăsa unitatea fără specialiști iar pacienții nu ar putea fi tratați.
Dacă toți medicii care au semnat pentru demisia în bloc și-ar duce la capăt gestul, Spitalul Județean Buzău ar fi în imposibilitate de a mai funcționa, și în consecință, ar fi închis.
În ce privește doleanțele pe care le au halatele albe, acestea sunt formulate astfel:

„Nu dorim spaga si nici legalizarea ei;
Dorim modernizarea sistemului medical;
Dorim salarii dupa responsabilitate;
Dorim sa putem oferi un act medical de calitate pacientilor nostri;
Dorim o administrare eficienta a fondurilor din sanatate;
Dorim eliminarea risipei din sistemul medical”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here