Cristi BigiuPreşedintele suspendat al Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu mai are de aşteptat până îşi va primi sentinţa în dosarul de corupţie. Judecătorii de la Tribunalul Călărași au amânat procesul lui Cristi Bîgiu, instanţa stabilind un nou termen pentru data de 6 iulie în vederea administrării de probe și audierii unor martori. Totodată, judecătorii au respins două cereri ale lui Cristi Bâgiu de părăsire a domiciliului, una vizând un motiv strict familial şi alta de ordin medical.
Cristi Bâgiu a fost eliberat din arest după 4 luni de detenţie, iar în prezent se află în arest la domiciliu.
Cristi Bîgiu a fost arestat pe 6 decembrie în urma unui flagrant organizat de procurorii DNA în parcarea blocului în care locuieşte, în timp ce primea mită. Ulterior, a fost arestat preventiv pentru ca mai târziu să fie trimis în judecată atât președintele suspendat al CJ Buzău cât și Florin Colgiu, finul său.
Iată ce susțin procurorii în cazul Bîgiu-Colgiu:
În perioada noiembrie 2013 – decembrie 2014, inculpatul Bîgiu Marian Cristinel a cerut, iar în zilele de 20 decembrie 2013, respectiv 6 decembrie 2014, a primit sumele de 45.000 lei, respectiv 50.000 lei, prin intermediari, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău – funcţie de demnitate publică, respectiv aprobarea atribuirii, firmei Asociaţia pentru Dezvoltare, Inovaţie, Cultură şi Antreprenoriat (A.D.I.C.A.) Călăraşi, prin procedură directă, a două contracte, precum şi aprobarea plăţilor aferente, după recepţionarea lucrărilor.
Cele două contracte vizau elaborarea primelor două componente ale „Strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului Buzău 2014-2020”.
Suma de 45.000 lei a fost dată ca mită de inculpata Bădică Gabriela Camelia, director în cadrul Asociaţiei pentru Dezvoltare, Inovaţie, Cultură şi Antreprenoriat Călăraşi.
Sumele de 45.000 lei, respectiv 6.500 lei (o parte din cei 50.000 lei) au fost cerute și primite de inculpatul Colgiu Florin-Mădălin, cunoscând că aceste sume proveneau din săvârşirea infracţiunii de luare de mită în legătură cu îndeplinirea, de către inculpatul Bîgiu Marian Cristinel, a îndatoririlor de serviciu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău. În acest fel, Colgiu Florin-Mădălin l-a sprijinit pe Bîgiu Marian Cristinel să primească şi să valorifice sumele de bani obţinute cu încălcarea legii.
La data de 06.12.2014, inculpatul Bîgiu Marian Cristinel, sprijinit de Colgiu Florin-Mădălin, a încercat să disimuleze o parte din suma primită cu titlu de mită, prin plata, în numele S.C. SIGMA MONTAJ, dar în beneficiul său, a unei rate de leasing pentru un utilaj industrial pe care-l deţinea în fapt.
În perioada 20.11.2012-12.11.2014, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, inculpatul Bîgiu Marian a semnat un număr de 12 (douăsprezece) contracte cu două firme, cu o valoare de peste 7 milioane de lei, în condiţiile în care, începând cu iunie 2011, acesta beneficia, de la cele două firme, de suma de 1034 euro, plus TVA, lunar, reprezentând contravaloarea chiriei unui utilaj industrial, pe care inculpatul îl deţinea în fapt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here