Procurorii DIICOT au descins pentru o serie de percheziţii la Direcţia de Finanţe şi la alte două locaţii, într-un dosar de favorizare a făptuitorului. Între persoanele vizate se află şi directorul executiv al instituţiei, Petruş Octavian Cîrcei.

„La data de 10.08.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucuresti  au efectuat un număr de 3 percheziţii pe raza municipiului Buzău dintre care 1 percheziţie la sediul unei instituţii publice, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de favorizare a făptuitorului și compromiterea intereselor justiție.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2014, suspectul C. P. O., director executiv în cadrul  unei instituţii publice a sprijinit cu intenție doi făpuitori cercetați într-un dosar penal aflat pe rolul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial București, în scopul împiedicării și îngreunării cercetărilor în dosarul menționat și tragerii la răspundere penală, prin punerea la dispozitia acestora de informații nepublice.

Astfel, luând cunoștință în virtutea funcției de informații privind modul în care urmează să se administreze o probă în dosarul aflat pe rolul D.I.I.C.O.T, suspectul a divulgat aceste date îngreunând urmărirea penală şi a  dezvăluit fără drept mijlocul de probă și înscrisul oficial  înainte de dispunerea unei soluții de trimitere în judecată ori de soluționarea definitivă a cauzei.

La sediul DIICOT-Serviciul Teritorial Bucureşti vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 2 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se arată în comunicatul remis de DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here