Margarit-George_procuror-500x255Procurorul George Mărgărit din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău a fost reţinut astăzi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de abuz în serviciu şi urmând a fi prezentat Curţii de apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat astăzi reţinerea şi arestarea preventivă a lui George Mărgărit, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Solicitarea a fost formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, pentru infracţiuni aflate în competenţa acesteia.

„Secţia pentru procurori a CSM a încuviinţat – în temeiul art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată – reţinerea şi arestarea preventivă a învinuitului Mărgărit George – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău. Solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, pentru infracţiuni aflate în competenţa acesteia”, se arată într-un comunicat al CSM.

George Mărgărit, fost procuror DIICOT Buzău, este acuzat de abuz în serviciu.
DIICOT arăta într-un comunicat transmis săptămâna trecută că în 22 octombrie a transmis Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie plângerea penală formulată în temeiul dispoziţiilor Codului de procedură penală împotriva procurorului George Mărgărit sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here